Bluesfestival weekend!

25 mei 2024 - 20:00 tot 19:00

Info:

BLUESFESTIVAL WEEKEND!!!

Wat ruim 25 geleden begon als, gezellig met elkaar bluesmuziek maken, groeide uiteindelijk naar een serieuze organisatie: de Stichting OldambtBlues.

Herman Manders was in 1998 op zoek naar medemuzikanten en zo ontstond de Big Belly's Bluesband. Naast de vele optredens op het vaste land maakten ze ook jaarlijks furore op het prachtige Ameland tijdens het Roggefeest waar meerdere optredens gepland stonden.

In 2006 werd Herman gevraagd om een blue festival te organiseren in Bellingwolde en zo ontstond de Midsummer Bluesorganisatie waarbij in 2006, 2007 en 2008 het Midsummer Bluesfestival bij ‘De Meet’ met succes werd georganiseerd met vele bekende artiesten, zoals o.a. Ralph de Jongh, Desray and Friends, Lefthand Freddy, Gina de Boer, Erwin Nijhof en natuurlijk de optredens van de Big Belly's Bluesband. Toen in 2009 de opdrachtgever, Jan Koerts, verhuisde naar het Rosarium in Winschoten kwam het Rosariumfestival "To the Roots" in beeld en werd ook tweemaal een "Bluesroute" georganiseerd rondom het Marktplein in Winschoten.

Omdat het e.e.a. financieel niet haalbaar was werden de bakens verlegd en ontstond in 2011 ‘De Stichting OldambtBlues’ welke vanuit Grandcafé Carambole de maandelijkse Bluesmiddag op de laatste zondag van de maand organiseerde en diverse Bluesfestivals. Ondertussen werd omstreeks 2013 de Big Belly's Bluesband ontbonden en omdat Herman het musiceren niet kon loslaten werd een paar jaar later De Oldambt Blues Company opgericht welke tot op heden div. optredens in de regio heeft verzorgd. Maar Herman heeft besloten dat hij na al die jaren van muzikale activiteiten op bijna 80 jarige leeftijd gas moet terugnemen. Hij wil plaatsmaken voor een volgende generatie, maar toch nog eenmaal een Blues Festivalweekend organiseren en wel op zaterdag/zondag  25 en 26 mei. Na dit speciale weekend wordt de Stichting OldambtBlues ontbonden en zullen anderen in Grandcafé Carambole het stokje overnemen om door te gaan met de muzikale activiteiten. Het wil overigens niet zeggen dat Herman zijn muzikale inspiraties helemaal zal stoppen.

Het Blues Festivalweekend bestaat zoals gezegd uit 2 dagen, waarbij op zaterdagavond (aanvang 21:00 uur) de bands "Blond en Blue", "Blues Avenue Revisted" en het duo "Herbie en Harm" zullen optreden.

"Blond and Blue" met de Blues- en Rockzangeres Monique Schuiten uit Groningen, timmert inmiddels flink aan de weg met haar optredens in het Noorden van het land.

"Blues Avenue Revisted" is al menig jaar een grote bekendheid als Blues/Rock Powerband en geen onbekende voor Grandcafé Carambole waar ze een welgeziene gast waren op diverse bluesmiddagen in de afgelopen 12.5 jaar.

Het duo "Herbie en Harm" zijn de hoofdrolspelers van de band "The Blueskings" onlangs nog aanwezig op de bluesmiddag in Carambole. Herbie staat al jaren aan de top als Singer/songwriter in de Nederlandse Bluesscene. Bij menig "Straatfestival" in de Noordelijke Regio wordt zijnmaanwezigheid op prijs gesteld.

 

Het 2e gedeelte van het Blues Festivalweekend speelt zich af op zondag 26 mei (aanvang 15:30 uur) waarbij des optredens in volgorde bestaan uit: “De Big Belly’s Bluesband”, “De Oldambt Blues Company” en als ‘special quest’ Desray and Friends”, zeer bekend van ‘The 2 Brothers on the 4Th Floor’.

De Big Belly's Bluesband, in de oude samenstelling, waren van 1998 tot 2013 erg actief in Noord Nederland en Noord Duitsland. Hun repertoire bestond uit voornamelijk muzikale bekendheden, zoal o.a. Jimi Hendrix, Robert Johnson, John Mayall, Eric Clapton, B.B. King e.v.a. De Big Belly's streefden ernaar om hun repertoire een persoonlijk tintje te geven en dat is gelukt. De band bestaat uit frontman Harry Beishuizen, zang/gitaar, Christiaan Schaeffer, zang/gitaar, Bram van der Lely, bas, Herman Manders, rhythmgitaar en vocals, Jerry Veith, drums en Nick Abeln, toetsen.

De Oldambt Blues Company is vanaf 2016 in verschillende samenstellingen tot op heden actief in het Noorden van het Land. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit covers van diverse muzikale bekendheden, zoals o.a. Fleetwood Mac, B.B. King, Eric Clapton, Rory Gallagher, J.J.Cale, Stevie Ray Vaughn e.v.a. De band bestaat uit fontman Hans Elbersen, zang/gitaar, Peter Griever, drums, Jan Ties Toxopeus, bas en Herman Manders, rhythmguitar en vocals.

Desray and Friends zullen het Festvalweekend met een knaller afsluiten ter ere van het muzikale afscheid van vader Herman Manders. Desray heeft haar internationale bekendheid verdiend als zangeres bij de 2 Brothers on the 4thFloor, de groep die hoog op de hitlijsten staan over de hele wereld en zodoende nog steeds gevraagd wordt op binnen- en buitenlandse festivals. Op 19 mei a.s. staan zij genoteerd voor een festival in Muntendam. Desray, die inmiddels naast de 2 Brothers hoge ogen scoort als singer/songwriter heeft kortgeleden haar zoveelste CD uitgebracht "Dreams of Magic" en haar boek "Dreams to Survive" te bestellen via haar website: www.desray.nl. “Desray and Friends”, bestaande uit Desray, leadvocals en Patrick Drabe, leadguitar and vocals, worden bijgestaan door bekende muzikanten en zullen naast eigen nummers ook Americana-achtige songs met Soulinvloeden ten gehore brengen.

De toegangskaarten voor het festival zijn vanaf donderdag 22 februari 19.00 uur te koop bij Grandcafé Carambole en vanaf vrijdag (mits nog beschikbaar) bij Hekman Muziek en Boekhandel Bruna Nieborg (Winschoten). Kosten 15,- euro per stuk maar kom je beide dagen dan zijn de kaarten samen 25 euro.

Verder informatie: www.carambole-winschoten.nl, www.stichtingoldambtblues.nl  en Facebook