Bluesmiddag met Duketown Dogs!

26 januari 2020 - 16:00 tot 19:00

Info:

In 2000 spreken twee muzikale vrienden elkaar over de oprichting van een nieuwe band. Een band geïnspireerd door Blues en sterk beïnvloed door Rock met een eigen sound en identiteit is het doel. Duke en Peter van der Sluys vinden de ideale muzikanten in bassist John Reuser en de Australisch gitarist Chris Kautz. Een band is geboren. Onder de naam Junkyard Dogs beginnen zij het muzikale  avontuur.

In 2004 wordt PJ Jochems de nieuwe gitarist. Onder zijn productionele leiding brengt Junkyard Dogs in oktober 2006 de eigen beheer CD 'Snakehat' uit. Deze ode aan de Blues ontvangt lovende recensies. Greenheart brengt vervolgens de CD uit onder haar label Bridge III Records en optredens volgen in België en Spanje. In 2007 wordt de naam verandert in Duketown Dogs vanwege een naamgenoot in de Rock scene.

Augustus 2009 is de in Amsterdam woonachtige Mark van Riel de nieuwe bassist. In 2010 brengt Duketown Dogs de CD 'Chasing Tail' uit onder de vleugels van het Duitse BSC records. Ook nu lovende kritieken.

In 2011 stappen, na meningsverschillen over de te volgen muzikale richting, Mark en PJ over naar Blueshaker. 

Duketown Dogs blijft de Nederlandse podia en festivals bestoken met hun cross-over muziek. Ook Duitsland geniet van de rauwe mix van Blues en Rock. Inmiddels is Mark van Riel sinds 2018 weer terug op het oude nest en is ook PJ Jochems in 2019 herenigd met de Duketown Dogs.

Sinds de oprichting in 2000 touren de Dogs onafgebroken door Nederland en waren ze ook te zien op podia in Duitsland, België en Spanje. Duketown Dogs speelde tevens op festivals als Texel Blues, Verdener Jazz & Blues tage (D), Guitarribs, 't Linne Luidt (B), Bluesnight, Blues aan Zee, de Koninck Blues etc.
Daarnaast waren de Dogs support-act van o.a.  Julian Sas, Virgil and the Accelerators (UK), Jesus Volt (F). en Elles Bailey (UK).


In samenwerking met de Stichting Oldambt Blues, organiseren we iedere laatste zondag van de maand een bluesmiddag met goede bands. De entreeprijs voor deze gezellige middagen is €7,50- waarbij de gasten naast de muziek verwend worden met hapjes. De zaal is open vanaf 15:00 uur en er wordt muziek gemaakt van 16.00 uur tot circa 19.00 uur.

Terug naar het overzicht

Entree:

7.50 (inclusief hapjes)