Sodom Metal Night 27!

25 november 2023 - 20:00

Info:

SODOM METAL NIGHT #27
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
Het is alweer tijd voor onze 27e editie van de Sodom Metal Night. Ook deze keer zal de avond wederom plaatsvinden in Grand Café Carambole te Winschoten.
Aanvang: 20:00
Eerste band: 20:30
Entree: €10,00

LINE-UP:
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
▀ AXIS MUNDI (Symphonic Death Metal)
Axis Mundi is een Groningse symfonische death metal band. De band heeft vorig jaar haar debuutalbum 'The Sickening Symphony' uitgebracht. Het album staat boordevol met dreunende gitaren, grootse orkestraties, diepe grunts en zelfs enkele prog invloeden. De release is gevierd met een show in VERA (main stage). Deze show heeft positieve reviews ontvangen van onder anderen 3voor12 Groningen. Ook heeft de band haar videoclip opgenomen in Simplon (UP). Inmiddels is de band bepaald geen onbekende meer in de noordelijke Metal Scene en wij zijn dan ook blij dat ze deze editie van de Sodom Metal Night komen afsluiten!
▀ UTTER SILENCE (Atmospheric Doom/Death Metal uit Duitsland)
Morbide melodieën, een sombere sfeer en contrasterende heldere momenten die de duisternis alleen maar meer kracht geven...
Het project Utter Silence werd begin 2016 gelanceerd met als doel om atmosferische, melodieuze death metal met doom-elementen te componeren en tevens melancholie en dynamiek in gelijke mate uit te drukken. De atmosferische doom/death was vanaf dat moment het gemeenschappelijke slagveld voor elementen van verschillende metalstijlen. Het resultaat is een veelzijdige melange, zo veelzijdig als het leven zelf. Woede, verlangen, hoop en wanhoop zijn de gevoelens die zegevieren in Utter Silence. In overeenstemming met dit credo, sluimeren de teksten de diepten van de mensheid in en brengen ze de donkere kanten achter de prachtige gevels naar buiten en zijn doorspekt van cynisme.
Dit is de allereerste keer dat deze relatief jonge band (hoewel de bezetting uit oud-gedienden van bands als Symbiontic, Paragon Belial & Bethlehem bestaat) Nederland zal aandoen en daarmee heeft Sodom Metal wederom een primeur!
▀ NEROTH (Black Metal)
Neroth is een Nederlandse black metal band uit Eindhoven, gevormd in de nazomer van 2020. De muziek is een onwaarschijnlijke combinatie van black metal en vrouwelijke cleane vocalen. Geïnspireerd door de rauwe elementen van de natuur, de donkere aspecten van het leven en de dood en de misantropische essentie van het moderne tijdperk, staat Neroth voor een melancholisch, duister en chaotisch, maar op zijn beurt ook melodisch, atmosferisch en intens geluid. In juni van 2022 bracht Neroth hun debuut EP genaamd “Nocturnal Woods” uit. Een artistiek statement geïnspireerd door de duisternis die heerst in de bossen gedurende de nacht. Bestaande uit vier nummers met een speeltijd net onder een half uur, behandelt de EP onderwerpen zoals de dood, verlies, rouw, duisternis en nihilisme. Neroth, de versmelting van black metal en klassieke, vrouwelijke vocalen.
Bij het luisteren van deze band moet ik denken aan de oude jaren negentig black metal sound, gecombineerd met de prachtige zang van Anneke van Giersbergen in haar hoogtij dagen bij The Gathering. Het is de eerste keer dat deze band het noorden van Nederland aandoet, dus zorg dat je er op tijd bij bent!
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀

Tijdschema (o.v.b.):
20:30 – Neroth
21:30 – Utter Silence
23:00 – Axis Mundi
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
De laatste treinen terug van Winschoten naar Groningen gaan om:
Vertrek Winschoten 00:16 uur - Aankomst Groningen 00:51 uur
Vertrek Winschoten 00:32 uur - Aankomst Groningen 01:06 uur
Vertrek Winschoten 01:19 uur - Aankomst Groningen 01:53 uur
Eerste trein:
Vertrek Winschoten 07:33 uur - Aankomst Groningen 08:07 uur