Sodom Metal Night 26!

11 maart 2023

Info:

Toen na de pandemie eindelijk de verlate jubileum-editie gevierd mocht worden, bleek dat Sodom Metal sterker terug was dan ooit! Inmiddels is het tijd geworden voor de 26e editie en de organisatie denkt weer een sterke en gevarieerde line-up weggezet te hebben!

Zaal open: 19:00 uur
Aanvang eerste band: 19:30 uur
Entree: €10,00

LINE-UP:

SHAGOR (Atmosferische Black Metal) Shagor (Hebreeuws voor zwart) is een naam die al een tijdje de ronde doet als een van de meest enerverende atmosferische black metal bands van dit moment. Hun eerste langspeler Sotteklugt werd alom goed ontvangen maar door de pandemie kwam Shagor (net als alle bands) niet echt lekker aan spelen toe. Shagor stort een oorverdovende stilte en een heilzame leegte over de luisteraar uit. Verwekt in 2018 en tot wasdom komend in 2020. Overdonderend doch hypnotiserend, schurend doch bedwelmend, atmosferisch doch dissonant: een enkel label zou Shagor tekort doen. Opererend uit midden Nederland stort Shagor een oorverdovende stilte en een heilzame leegte over de luisteraar. Voordat ze in April het grote internationaal befaamde indoor-festival Roadburn aandoen, komen ze eerst nog even hun duisternis over Winschoten uitstorten. Facebook: https://www.facebook.com/ShagorBlackMetal
Bandcamp: https://shagor.bandcamp.com/

Infantry (Death/Thrash Metal) Infantry is een Death/Thrash metalband uit de Zaanstreek, opgericht in 2006. Ze staan bekend om hun uptempo thrashy songs, in combinatie met death slamming riffs in de stijl van bands als Slayer, Kreator, Decapitated, Strapping Young Lad en nog veel meer. De lyrische thema's variëren van wereldoorlogen, dood, verwoesting en verval tot perverse fantasieën. Ze hebben twee albums uitgebracht, namelijk 'Make War Not Love' in 2017 en 'Terminal Society' in 2022. Het heeft even mogen duren, maar we hebben ze eindelijk naar het noorden kunnen halen. Facebook: https://www.facebook.com/InfantryTheband
Bandcamp: https://infantrynl.bandcamp.com/

MY OWN WORDS (Hardcore/Crossover/Thrash) Dit Gronings Crossover-gezelschap weet een goeie combinatie weg te zetten van Hardcore, Punk, Heavy Metal en Oldschool Thrash Metal. Sinds 2011 hebben ze 4 EP’s uitgebracht. De band bestaat o.a. uit (ex-)leden van Karbo, Monastery, Chief of Smoke en Hoist The Colours.
Facebook: https://www.facebook.com/MOWJWZ
Bandcamp: https://myownwords.bandcamp.com/

ORNARIS (Black Metal) Deze nieuwe Black Metal band werd tijdens de pandemie opgericht als grapje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band met o.a. (live-) leden van Baldrs Draumar, Tsjuster & Helleruin. De Friese teksten gaan voornamelijk over de rauwheid van de natuur en muzikale invloeden worden gehaald uit bands als Gaerea, Kjeld, Mgla & Harakiri for the Sky. Hou deze band in de gaten, want dit kon nog wel eens een van de verrassingen gaan worden!
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100075939374035 Bandcamp: https://ornaris.bandcamp.com/

Tijdschema (o.v.b.):
19:30 – Ornaris
20:30 – My Own Words
21:40 – Infantry
22:50 – Shagor

De laatste treinen terug van Winschoten naar Groningen gaan om:
Vertrek Winschoten 00:16 uur - Aankomst Groningen 00:51 uur
Vertrek Winschoten 00:32 uur - Aankomst Groningen 01:06 uur
Vertrek Winschoten 01:19 uur - Aankomst Groningen 01:53 uur

Eerste trein:
Vertrek Winschoten 07:33 uur - Aankomst Groningen 08:07 uur

Voor meer info check:
http://www.arriva.nl/
http://www.9292ov.nl/
http://www.ns.nl/