Bluesmiddag met The Woods!

29 januari 2023 - 16:00

Info:

The Woods komt voort uit het powertrio JeeBee welke al meer dan 20 jaar actief is in het Nederlandse blues en rock circuit. Na hun debuut op het Texel Blues Festival werden de (toen nog) jonge heren uit het noorden uitgeroepen tot dè verassing van het festival!

Daarnaast speelde The Woods op Eurosonic, bluesfestivals door het hele land, diverse zomerfestivals en hadden ze niet te vergeten een korte tour door Ierland.

The Woods bestaat uit Joris Bos op gitaar en zang, Martijn Drijfhout op bas, Johan Zielstra op toetsen en Pieter Dokter op drums.

Joris bespeelt hoofdzakelijk Tele’s en noemt als grootste invloeden Jonny Lang en Freddie King. Het was Paul Gilbert die Joris prees om zijn ‘awesome’ vibrato en vette sound. Zowel David Hollestelle als Ruben Hoeke schreven naar aanleiding van een bluescontest over Joris z’n soulvolle, smaakvolle licks. Niet ontoevallig dat Ruben Hoeke gastmuzikant op zijn eerste album was en meespeelde tijdens de CD presentatie in Amstelveen.

In 2009 presenteerde The Woods, toen nog JeeBee, in samenwerking met Ruben Hoeke, Bas Mulder en Roeland Werring hun eerste album in Amstelveen aan een groot publiek. Met positieve recensies tot gevolg. Duidelijk was dat van traditionele blues werd afgeweken en een eigen sound naar voren kwam: een funky mix van Rock, Roots en Blues!

Sinds 2016 is Johan Zielstra als toetsenist aangesloten bij The Woods.

In januari 2019 hebben ze de succesvolle EP “Stone Cold” uitgebracht. Ondertussen zijn ze al druk in de studio aan de slag voor een volgende EP die in januari 2021 gelanceerd zal worden. Houd de social media kanalen in de gaten voor meer informatie!

In samenwerking met de Stichting Oldambt Blues, organiseren we iedere laatste zondag van de maand een bluesmiddag. De entreeprijs is 8.50- (inclusief hapjes). De zaal is open vanaf 15.00 uur en er wordt muziek gemaakt van 16.00 tot circa 19.00 uur.

Terug naar het overzicht

Entree:

8.50 (inclusief hapjes)