Bluesmiddag met ‘Ed Baker and the Boogie Machine’!

24 september 2023 - 16:00

Info:

Ed Baker and the Boogie Machine!

Deze swingende Noord-Nederlandse band voert u terug naar de blues en boogie van de jaren 50, in de sfeer van smaakbepalende artiesten als Fats Domino en Ray Charles. De voorliefde voor dit genre is duidelijk merkbaar door het aanstekelijke enthousiasme waarmee de nummers worden uitgevoerd; met stampende boogiewoogie, smaakvolle soul & blues en stevige shuffles. Jawel, u waant zich weer even terug in de danscafés van halverwege de vorige eeuw.

Op de voorste rij staat zanger Adward Bakker, die zijn stem smaakvol met de bluesharp aanvult. Aan de toetsen zit Martienes de Wit, die vingervlugge boogiewoogie afwisselt met opzwepende Hammond klanken. Domi Aerts is als gitarist zo veelzijdig dat hij niet onder één hoed gevangen kan worden, draadloos danst hij al spelend de hele zaal door. De ritmesectie bestaat uit Ted Jordens op contrabas en basgitaar en Peter Kalisvaart op drums; voor hen is geen boogiewoogie te snel of blues te zompig. De muzikaliteit van deze heren en hun samenspel zorgt voor een hoge dosis improvisatie op het raakvlak van Blues, Jazz en Swing. Een optreden van Ed Baker and the Boogie Machine staat garant voor een middag swingen op opzwepende blues-gerelateerde muziek!

Bandleden:
Adward Bakker: Zang en blues harmonica
Peter Kalisvaart: Drums
Ted Jordens: Contrabas en elektrische bas
Domi Aerts: Elektrische gitaar
Martienes de Wit: Piano en Hammond

In samenwerking met de Stichting Oldambt Blues, organiseren we iedere laatste zondag van de maand een bluesmiddag. De entreeprijs voor deze gezellige middagen is vastgesteld op 8.50- (inclusief hapjes). De zaal is open vanaf 15.00 uur en er wordt muziek gemaakt van 16.00 tot circa 19.00 uur.

Komende bluesmiddagen:
Zondag 29 oktober
Zondag 26 november

 
Terug naar het overzicht

Entree:

8.50 (inclusief hapjes)