Bluesmiddag met de Shin-Kicker bluesband! (a tribute to Rory Callagher)

25 februari 2024 - 16:00

Info:

Shin-Kicker is een power trio die zijn inspiratie ontleend aan de muziek van de legendarische Ierse zanger/gitarist Rory Callagher!

De samenstelling van de band bestaat uit:
Harry Beishuizen: guitar & vocals
Henk Freij: bassguitar 
Harry de Groot: drums

De muziek van Gallagher laat zich moeilijk beschrijven: is het Blues, Rock of is het Bluesrock? Het is een zeer eigen stijl, doordrenkt met Ierse invloeden. Kortom: zeer dansbare muziek, redelijk uptempo met hier en daar een mooie ballad.
Rory is in de 90e jaren van de vorige eeuw helaas te vroeg overleden en is niet meer zo bekend als hij ooit was. Shin-Kicker probeert de sfeer van zijn muziek te laten horen. Niet als coverband, maar als een tribute aan hem want hij was een zeer getalenteerde gitarist/songwriter met een unieke stijl en geluid. De jaren 60 en 70 zijn een goede herinnering voor menigeen. Een tijd waarin ons muzikale geheugen blijvend is gevormd door muziek van Jimi Hendrix, John Mayall, Eric Clapton en natuurlijk Rory Gallagher!

Verdere informatie is te vinden op www.shin-kicker.nl  en www.stichtingoldambtblues.nl

In samenwerking met de Stichting Oldambt Blues, organiseren we iedere laatste zondag van de maand een bluesmiddag. De entreeprijs voor deze gezellige middagen is vastgesteld op 8.50- (inclusief hapjes). De zaal is open vanaf 15.00 uur en er wordt muziek gemaakt van 16.00 tot circa 19.00 uur.

Komende bluesmiddagen: 
Maandag 1 april (2e paasdag).
Zondag 28 april.

Bluesfestival weekend: Zaterdag 25 en zondag 26 mei!

Terug naar het overzicht

Entree:

8.50 (inclusief hapjes)