Bluesmiddag met de Jon Meyerjon Band!

29 september 2019 - 16:00

Info:

Jon Meyerjon, geboren in Groningen als Johan Meijer, is sinds zijn tienertijd al gepassioneerd bezig met muziek.
In en om Groningen maakt hij als frontman deel uit verschillende bands. Na zijn verhuizing naar Vries komt hij in aanraking met Drentse Blues en wordt in 1991 zanger-gitarist van de Asser Greyhound Blues Band. In deze band heeft hij zich muzikaal verder ontwikkeld. Hij treedt op in het bluescircuit en op festivals door heel Nederland en landen in Europa. Hij doet veel ervaring op bij het begeleiden van veel, vaak Amerikaanse, bluesmuzikanten. Voorbeelden zijn: Henry Gray, Aron Burton, Louisiana Red, James Harman, Chicago Bob Nelson, Gene Taylor, Tino Gonzales, Curtis Knight en Eb Davis.

Vanuit de blues heeft Jon een eigen stijl ontwikkeld, de "Doggone Blues". Hij maakt eigen composities in een toegankelijke muziekstijl met swingende ritmes en goed in het gehoor liggende melodieën.
In deze stijl zijn drie meyerjon-albums verschenen: The Doggoners Blues Out (2017), Blues Rhythm ‘n Love (2007) en Doggone It! (2001). Het tijdschrift Aloha noemt het “ongekunstelde blues waar de spontaniteit vanaf druipt; zijn kracht is dat hij zich niet te buiten gaat aan krachtpatserij op z'n gitaar”. BluesMagazine: "deksels lekker".

Jon doet de muzikale uitvoering het liefst in de vorm van een "Blues-Out", zoals hij dat noemt, met creativiteit, ervaring en lef vertolken van de nummers. Hiermee maakt hij ook ruimte om met ervaren muzikanten zijn eigen muziek aan een breder publiek te laten horen.
Jon Meyerjon Blues-Out.

In samenwerking met de Stichting Oldambt Blues, organiseren we iedere laatste zondag van de maand een bluesmiddag met goede bands. De entreeprijs voor deze gezellige middagen is €7,50- waarbij de gasten naast de muziek verwend worden met hapjes. De zaal is open vanaf 15:00 uur en er wordt muziek gemaakt van 16.00 uur tot circa 19.00 uur.

Terug naar het overzicht

Entree:

7.50 euro. (inclusief hapjes)