Bluesmiddag met Firehouse Mama!

26 mei 2019 - 16:00

 Terug naar het overzicht

Info:

Firehouse Mama bestaat vanaf midden 2014 en heeft een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene. 
De band bestaat uit een groep doorgewinterde muzikanten en de verschillende ervaringen zijn gebundeld tot een band met een veelzijdig, strak en ietwat eigenwijs repertoire. De voorkeur gaat uit naar sterke, mooie songs in het genre rock, roots & blues, waarbij een vleugje funk of soul alleen maar meer dan welkom is. Niet per definitie heel herkenbaar en veel gecoverd repertoire, maar er zitten zeer zeker heel herkenbare nummers bij. Met hier en daar een oude bekende in een Firehouse Mama jasje. Dat maakt Firehouse Mama dan ook net even een beetje anders.

Firehouse Mama is gewoon een lekkere, stevige, vette bluesrockband met als basis het repertoire met o.a. covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Harry Muskee, Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi e.v.a. Soms in spannende eigen uitvoeringen, zoals het nummer Almost cut my hair van CSN&Y en It’s a man’s World van James Brown.
En last but not least: het eigen werk breidt uit.

Firehouse Mama is in town, burning the place down with some fine, passionate music!

Bandbezetting:
Jelena Olijslager: Vocals
Andre Weel: Guitars
Aldy Mulder: Hammond/keyboards
Joost Drost: Bassguitar
Theo Outhuijse: Drums

In samenwerking met de Stichting Oldambt Blues, organiseren we iedere laatste zondag van de maand een bluesmiddag met goede bands. De entreeprijs voor deze gezellige middagen is vastgesteld op €7,50- waarbij de gasten naast de muziek verwend worden met hapjes uit eigen keuken. De zaal is open vanaf 15:00 uur en er wordt muziek gemaakt van 16.00 uur tot circa 19.00 uur.

In de maanden juni, juli en augustus hebben we geen bluesmiddag. De eerstvolgende zal zijn op zondag 29 september!
 

Entree:

7.50 euro. (inclusief hapjes)