Sodom Metal Night 21!

17 februari 2018 - 21:00

 Terug naar het overzicht

Info:

Headliner van deze avond is SCENARIO II.
Deze Eindhovense Melodic Dark Death/Thrash Metalband, zoals ze zichzelf omschrijven, heeft door de variatie tussen vrouwelijke zang en grunts sterke raakvlakken met Gothic (Death)Metal bands als After Forever en Epica, maar ook zijn invloeden uit bands als Soilwork, In Flames, Arch Enemy, Dimmu Borgir en Amorphis prima terug te horen. Dat ze hun s...poren zeker al verdiend hebben, blijkt ook uit het feit dat ze het podium al gedeeld hebben met bands als Volbeat, Trail of Tears, Anathema, Testament , Mercenary, Orphanage, Moonspell en Dark Tranquillity. Ze stonden reeds lang op het verlanglijstje van Sodom Metal en zijn nu dan ook eindelijk in Winschoten te aanschouwen.

De tweede band is ook zeker geen onbekende meer in de regio, maar ook buiten onze regio timmeren ze goed aan de weg.
Vorig jaar stond Burning nog bij ons op de planken op het Sodom Metal Fest en het dak ging eraf! Muzikale invloeden haalt de band bij onder andere Iron Maiden, Black Sabbath, Candlemass, Sisters of Mercy om maar wat voorbeelden te geven. Met hun Heavy Metal in de 80's stijl spelen ze inmiddels (inter)nationaal al heel wat zalen plat en weten ze zelfs hun weg naar voorprogramma's van de grote namen en buitenlandse festivals te vinden. Wij zijn dan ook zeer blij dat ze weer bij ons in Winschoten komen spelen!

De openingsband is het vrij nieuwe Hopeless Dramatica uit Groningen. De band is ooit als soloproject begonnen met zeer duistere nummers in de stijl van Johnny Cash & King Dude. Vandaag de dag gaat de band als 5-koppige Deathmetalband door het leven. De duistere en depressieve thema's zijn gebleven, alleen heeft de muziek plaatsgemaakt voor (veelal) midtempo Death/Doom Metal met een stevige groove.
Inmiddels is de eerste demo officieel verschenen en zijn ze volop klaar om de podia onveilig te maken met hun onheilspellende klanken.

Zaal open: 20:00 uur
Eerste band: 21:00 uur


Entree: €10
Er is geen voorverkoop, kaarten zijn alleen op de avond zelf aan de deur te verkrijgen.

Entree:

10 euro